klarekijk.nl
KlareKijk

Spelender wijs

Spelen is de meest natuurlijke vorm van leren. En dat hoeft niet te stoppen bij groep 3. Sterker nog: je mag je hele leven blijven spelen. Op die manier blijf je dicht bij jezelf, ben je je bewust van je talenten en kun je die talenten ook daadwerkelijk inzetten in de wereld.

Voor het basisonderwijs heeft Klare Kijk het inspirerende Mus&FretĀ® lespakket ontwikkeld. Vooral gericht op kiene kleuters, maar de lessuggesties in de lesmap kunnen schoolbreed worden ingezet. Kunstzinnige opdrachten, filosofische vragen en wetenschappelijke proefjes en weetjes. Spelend leren. Op die manier word je uitgenodigd jezelf, maar ook de wereld om je heen, te ontdekken. Om zo jouw talenten te (her)kennen en ontwikkelen.

Werken met het lespakket
Om als leerkracht te kunnen werken met het creatieve lespakket, heeft Klare Kijk een speelse training ontwikkeld op basis van een aantal lessuggesties. Aangevuld met informatie over de meervoudige intelligenties van Howard Gardner en het herkennen van hoogbegaafdheid is deze training een aanrader. We geven de training aan docententeams, voorafgaand aan het implementeren van het lespakket.
Neem contact op voor mogelijkheden en prijzen.